Супите и яхниите стават също толкова добри в класическата тенджера, както и ястията с месо и яйца. С чугунения капак запазвате топлината в съда за дълго време и осигурявате равномерно разпределение на топлината.
Насладете се на вкуса на миналите времена, избягвайте рисковете. Можете лесно да местите холандската фурна с обем 10 l от A до B с помощта на здравата, дълга дръжка за носене. Саксията стои стабилно на здравите си крака. В допълнение, краката осигуряват достатъчно разстояние от земята, за да плъзнете горещи въглища под съда - идеален за готвене на открито,
.
Друго предимство: след като изгори, тенджерата е абсолютно лесна за почистване и поддръжка. Само ако патината се отлепи, изгорете я отново и така ще увеличите дълготрайността на саксията. За да направите това, добавете масло в тигана и го загрейте, докато започне да се пара. след това избършете останалото масло с кърпа. Колкото по-често използвате грил тенджерата, толкова по-хубава ще бъде тя - и разбира се ястията, приготвени в нея!